Kars'ta İşçiler 1 Mayıs'ı Halaylarla Kutladı

01 Mayıs 2024 16:57

Kars'ta İşçiler 1 Mayıs'ı Halaylarla Kutladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta, 1 Mayıs İşçi Bayramı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar tarafından kutlandı. Kars'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar Tren Garı’nda bir araya geldi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, olaysız ve şenlik havasında geçti. Vatandaşlar, davlu zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. 
1 Mayıs Kutlamalarında konuşma yapan tertip komitesi adına Eğitim Sen Kars İl Başkanı Hakan Topçu, "1 Mayıs; emeğin sömürülmediği, yüzde 1'in değil yüzde 99'un mutlu yaşadığı, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı, her işçinin ve gelirinin olduğu, ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, vergide adalet için az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alındığı zamandır" dedi.
Ardından KESK Merkez Yürütme Komitesi Kadın Sekreteri Pınar Aydın ise, "Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturası her geçen gün büyüyor. Her baktığı yerde doların yeşilini, petrolün siyahını gören kapitalist barbarlık çarklarını milyonlarca işçiyi, emekçiyi her gün daha fazla sömürerek çarklarını döndürmeye devam ediyor. Savaş ve çatışmalarla, nükleer santrallerle, siyanürlü maden aramalarıyla atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazlarla, atıklarla doğamızı mahvediyor. İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı, ister asgari ücretli olalım ister emekli. İster küçük esnaf olalım ister çiftçi. Hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor. Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz" dedi.
Kars'ta, düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları konuşmaların ardından davul zurna ve söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.