• ötüken kars

KARS'TA DÜZENLENEN SPOR MÜSABAKALARINDAN ÇAĞRI

KARS'TA DÜZENLENEN SPOR MÜSABAKALARINDAN ÇAĞRI

09 Mart 2020 18:15

KARS'TA DÜZENLENEN SPOR MÜSABAKALARINDAN ÇAĞRI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta Atletizm dalında yaklaşık 200 sporcu 4 dalda dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığının 81 ilde düzenlediği Atletizm Geliştirme Projesi Kars’ta da gerçekleştirildi. Kars merkez ve ilçelerde yapılan seçmelerin ardından dereceye giren sporcular bugün Kars'ı temsil etmek için kıyasıya yarıştı. Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı yarışmalarda dereceye giren sporcular 14 Mart’ta Erzurum’da yapılacak olan bölge yarışmasında Kars'ı temsil edecek. 1500 ve 2000 metre yapılan yarışmalarda Mart ayının uyuşturucuyla mücadele ayı ilan edilmesi nedeniyle uyuşturucuyla mücadele edilmesi noktasında farkındalık oluşturulması için sporcular yarışma öncesi “Başka Yol Yok, Uyuşturucuya Geçit Yok” yazılı pankartla koşu pistine çıktılar. Yarışmalarda sporcuların öğretmenleri ve velileri ise öğrencilere destek olmak için sürekli tezahürat yaptı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Atletizm İl Temsilcisi Bahattin İnce, “Kars’ta şuan yapılan yarışmalarda 2008-2009 doğumlu bayanlar ve erkekler 1500 metre, 2006-2007 bayanlar ve erkekler 2000 metre yarıştılar. Dereceye giren ilk 3 sporcumuza madalya ile ödüllendirdik, ilk 6 sporcumuz ise 14 Mart’ta Erzurum’da yapılacak bölge yarışmalarına katılacak. Erzurum’da yapılacak bölge yarışmasında dereceye girecek sporcularımız Eskişehir’de yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacak. Burada dereceye giren sporcularımız ise Milli Takım’ın altyapısına seçilecek.” dedi.

Yarışmada madalya kazanmayı hak ederek dereceye giren ilk 3 öğrenciye Mihralibey Ortaokulu Beden Öğretmeni Esin Perincek, Eşmeyazı Ortaokulu Serkan Aşnaz, Bölükbaş Beden Öğretmeni Pınar Sarı ve İhlas Haber Ajansı Kars Temsilcisi Işık Çapanoğlu madalyalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

2006-2007 erkeklerde birinci Muhammed Çiftçi, ikinci Deniz Daşdemir, üçüncü Görmen İlkay Çay, dörcüncü Umut Göler, beşinci Berat Koca ve altıncı İhsan Can Kaptan, 2006-2007 bayanlarda birinci Berfin Gümüş, ikinci Zennure Güneş, üçüncü Dilan Akma, dördüncü Fatma Altun, beşinci Aysel Kılıç ve altıncı Havin Doğan, 2008-2009 bayanlarda birinci Kübra Nur Alyaz, ikinci Emine Alma, üçüncü Rabia Güneş, dördüncü Dilanur Aras, beşinci Ela Aydın ve altıncı Nigar Aydın, 2008-2009 erkeklerde birinci Ahmet Arda Güneşsu, ikinci Berat Danyıldız, üçüncü Sami Yusuf Aydın, dördüncü Enis Akdemir, beşinci Adem Karabulut ve altıncı Yusuf Aydın oldu.

 
























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.