Kars Et Satış Mağazasının Açılışını Yaptı

10 Ağustos 2024 10:53

Kars Et Satış Mağazasının Açılışını Yaptı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Binbir çeşit çiçeğin yetiştiği Kars yaylaları, zengin florası ve botanik çeşitliliği ile dünyanın sayılı yerleri arasında bulunan Kars’ın hayvanın ürünleri markalaşarak sanışa sunuldu. Kars’a özgü et ürünlerinin satışının yapılacak iş yeri hizmete açıldı.

Türkiye’nin kuzey doğu sınırındaki Kars, coğrafi konumu ve iklimi ile muazzam bir tabiat güzelliğine sahip olmasının yanı sıra yurdun en yüksek platosu olan volkanik oluşumlu Kars -Erzurum Platosu üzerine kuruludur. Hayvan varlığı bakımından ülkenin sayılı şehirlerinden biri olan Kars pazarına yerel işlemelerde aday oldu. Binbir çeşit çiçeğin yetiştiği Kars yaylaları, zengin florası ve botanik çeşitliliği ile dünyanın sayılı yerleri arasında.

TKDK destekli Organize Sanayi Bölgesinde Kars hayvanının etini işleyerek ulusal ve uluslararası pazara inen KARSET Et Entegre Tesisi istihdam açısından da bölgeye katma değer sağlıyor. Tarladan sofralara sloganıyla hareket eden işletme, mezbahanede kesilen Kars’ın hayvanını işletmede kavurma ve sucuk gibi ürünlere çeviriyor. Paketleme işleminin ardından ürünler raflardaki yerini alıyor.

İşletmede üretilen ürünlerin satışının yapılacağı iş yeri hizmete açıldı. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Belediye Başkanı Ötüken Senger, KARSET Et Entegre Tesisi sahiplerinden Faruk Yavuz ve davetlilerin katıldığı açıl töreni dualarla yapıldı. Kurdele kesimi öncesi açıklama yapan Milletvekili Çalkın, “İlk defa Kars’ta kendi ürünlerimizi işleyebildiğimiz ve bunu satışa sunabildiğimiz ürünlerin yer aldığı iş yerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra Kars’ın meralarında, organik otlayan hayvanların etiyle üretilen kavurma, sucuk gibi ürünlerin tüm Türkiye genelinde en iyi markalar arasında yer alacak. Kars’ta bir adım atıldı bunun daha da gelişerek büyüyeceğini ümit ediyorum.” dedi.

Açılışın ardından davetliler iş yerini gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.