Kars Arya Müzik Akademi Engelliler Yararına Konser Düzenlendi

21 Nisan 2024 21:42

Kars Arya Müzik Akademi Engelliler Yararına Konser Düzenlendi

KARS PUSULA / ADEM ALP


Kars’ta Arya Müzik Akademi, engelliler yararına konser düzenledi. Konserin geliri Dolunay Derneği'ne bağışlandı.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konserde öğrenciler, sahne performanslarıyla velilerinin göğüsleri kabartılar. Keman, gitar, flüt, bağlama, koro ve solo türkülerle sahne alan öğrenciler ilk sahne deneyimlerini de paylaşmış oldular.

Konser öncesi açıklama yapan Arya Müzik Akademi İşletme Müdürü Yıldırım Yılmaz, “Arya Müzik Akademi olarak geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu konseri, Covid-19 ve asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem nedeniyle 3-4 yıldır ara vermiştik. Yeniden başladığımız bu konseri her yıl tekrarlamayı planlıyoruz. Minik öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu konser engelli kardeşlerimizin yararına gerçekleşiyor, bu konserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kars Dolunay Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak ise, “Bilinçli gençlik, engelsiz yarın diye yola çıktık. Çocuklarımıza, gençlerimize bilgi verdik ama halkımıza da bazı görevler düşüyor. Bu konser bize eksikliğimizi gösteriyor ve bize eksikliğimizi gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Konser sertifika töreni ve hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.