AMAN DİKKAT 4 MM ŞART

AMAN DİKKAT 4 MM ŞART

13 Ocak 2020 18:25

AMAN DİKKAT 4 MM ŞART
KARS PUSULA / ADEM ALP

Trafik ekipleri 4 MM şart uygulamasında araçları tek tek durdurarak kontrol etti.
1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan toplu taşıma araçlarına yönelik uygulama yapıldı. İnönü Caddesi Cumhuriyet Meydanında uygulama yapan trafik ekipleri sürücüleri uyararak araçların kış lastiklerini kontrol etti. 

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, kış lastiğinin zorunlu hale gelmesinin ardından uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekiplerince yapılan uygulamada araçlar tek tek durdurularak, ehliyet, ruhsat kontrol ediliyor, Trafik polisleri daha sonra kış lastiği uygulaması konusunda sürücüleri uyararak lastiklerini kontrolünü yapıyor. Bazı sürücülerin kış lastiği uygulamasına riayet etmediği gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.
Kış lastiği uygulamasıyla ilgili açıklamada bulunan Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, "2012 yılında çıkan kanun hükmü kapsamında 1 Aralık, 1 Nisan tarihleri arasında 4 ay süreyle yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar üzerinde kış lastiği bulundurma zorunluluğu devam etmekte.1 Aralık tarihi itibariyle Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler olarak denetimlerimize aralıksız devam etmekteyiz denildi.
Trafik şube müdürlüğü ekiplerince sürdürülen denetimlerin yerinde bir uygulama olduğunu söyleyen toplu taşıma araç sürücüleri uygulamaların yapılması kendi can güvenlikleri ve taşıdıkları yolcuların can güvenliği açısından önemli olduğunu ifade ederek trafik ekiplerine teşekkür ettiler.































Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.