1002 TL cezası var

1002 TL cezası var.!

02 Eylül 2019 09:28

1002 TL cezası var
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme şube müdürlüğü ekipleri radar uygulamasına aralıksız devam ediyor. 
Trafik Ekipleri bugün Vali Hüseyin Atak Bulvarı ve Kars Erzurum Karayolu, üzerinde gerçekleştirdiği radarlı hız uygulamasında onlarca 51-2A-2B-2C maddeleri çerçevesinde hız limitini aşan araçlara cezai işlem uyguladı. 
Konuyla ilgili yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre; Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme şube müdürlüğü ekiplerince sorumluluk alanında günün değişik saatlerinde şehrin belirli noktalarında yol kullanıcılarının denetlemek suretiyle sabit radar uygulaması yapılmakta. Yapılan uygulamalarda hız ihlalleri ile ilgili 2918 sayılı Karayolları trafik kanunun 51-2A ( yönetmelikte belirtilen hız hız sınırlarını %10 dan %30 kadar aşmak), 51-2B ( yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını  %30 dan %50 ye kadar aşmak),  maddelerine ilaveten yasal  hız sınırının üzerine %50 sinden fazlasını aşmaktan dolayı 2018 yılından itibaren geçerli olmak üzere 51-2C yönetmelikte belirtilen hız limitinin %50 den fazla aşmak 1002 TL maddesi eklendi.
Ayrıca ilimiz genelinde Ali Gaffar Okkan Bulvarı haricindeki diğer cadde ve yolların yasal hız sınırı limitinin 50 metre hız olduğunu Ali Gaffar Okkan Bulvarında otomobiller için 70 km hız kamyonet ve diğer araç sınıfları için 50 km hız sınırı olduğu belirtildi. Trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü ekipleri gün içerisinde yaklaşık 8 saat hız denetimi yapılmakta. Kars trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü olarak halkımızın huzur ve emniyeti için kontrol ve denetimlerin aralıksız devam edecektir denildi. 











Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.